En flyger må vite sin geografi

I midtsommer ble jeg virkelig utfordret når det kommer til min kunnskap. Min fetter Bjørn hadde sin sønn med seg, Øyvind – som går i skolen. Han har ett år igjen nå før han skulle velge videregående skole, og vi snakket litt om hvordan det går på skolen, hvordan ratifiserende er og så videre. Han fortalte meg at han ønsket å bli en lokfører i fremtiden, men at han hadde slike utrolige problemer med å lære geografi. Då fikk jeg en idé!

Skapende læring er den beste
Da jeg var liten husker jeg at jeg tenkte at matematikk var et svært vanskelig tema. Det var ikke før jeg møtte en lærer som jobbet med visuelle metoder Ifølge steiner pedagogikken som jeg begynte å forstå. Jeg tror noen av oss rett og slett trenger det visuelle til å engasjere seg og få orden på den kunnskapen du får. Vi har en lampe stående på kontoret som vi kjøpte på http://www.chilli.no for noen måneder siden fordi det ga en så godt belysning i rommet. Den forkleder vår verd med kontinenter, land, byer mm så jeg tenkte: ”Denne må Øyvind ha!”

lampa

Brukt belysning for undervisning

Jeg tok både Bjørn og Øyvind inn i huset for å se på lampen og så vi spurte først Oyvind om han kunne fortelle meg hva de forskjellige kontinenter hette. Han kunne gjøre dette uten problemer, så da spurte vi ham om å fortelle hvor mange land han kunne plassere. Det ble en litt mer vanskelig, men etter en stund fikk vi sammen 42 landene som han kunne plassere. Det var lite galt med noen i Asia, men det var så tett at vi regnet det som gyldig. Her tenkte jeg: ”Men det er intet galt hos denne fyren i hans geografi ferdigheter”. Han kunne jo navnet på flere land enn jeg kan.

Men når jeg i stedet tok bort lampen og ba ham om å svare på de samme spørsmålene så ble det straks vanskeligere. Han mistet en verdensdel og bare fikk sammen 22 land. Da slo det meg! Han må se det foran seg, ellers så tapt han kunnskap.

Vi bestemte oss for att Øyvind ville bringe lampen hjem, og så bestemt vi også en dag da han skal gå sammen med meg i helikoptern – Så får vi se hvor mye han kan fortelle om innsjøer og byer han ser fra luften 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *